Efes Antik Şehri Yarı Maratonu Selçuk’ta ilk kez düzenlendi. Dünyadan ve Türkiye’den maratona katılan yaklaşık 650 sporcu yağmura aldırmadan tarihin içinden koştu.

Bu yıl ilk kez düzenlenen ve “ Bir şehri keşfetmenin en iyi yolu orada koşmaktır” sloganıyla hayata geçen 1. Efes Antik Şehri Yarı Maratonu’na katılan sporcular sabahın erken saatlerinde İstasyon Meydanı’nda toplandı. İzmir Valiliği, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Selçuk Kaymakamlığı, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Selçuk Ticaret Odası desteğiyle gerçekleşen 1. Efes Antik Şehri Yarı Maratonu’na Selçuk Belediyesi evsahipliği yaptı.

TARİHİN İÇİNDEN KOŞTULAR

Üç ayrı etapta düzenlenen maratonda sporcular Selçuk’un ilk kez ev sahipliği yaptığı ve tarihi su kemerlerinden start alan yarı maraton boyunca Meryemana Evi, Efes, Yedi Uyuyanlar, İsa Bey Camisi, Saint John Kilisesi gibi tarihi yerlerin yakınlarından geçtiler.

MİLLİ ATLET YARI MARATON BİRİNCİSİ OLDU

5 Km, 10 Km ve 21 Km etaplarında gerçekleşen yarı maratonun kazananları için İstasyon Meydanı’nda bir ödül töreni düzenlendi. Kazanan sporculara ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Yarı maratonda erkeklerde Milli Atlet Üzeyir Söylemez, 1 saat 13 dakika 56 saniyelik derecesiyle birinci olurken, Etiyopyalı Fetene Alemu Regasa 1 saat 14 dakika ile ikinciliği, Erkan Bacak da 1 saat 33 dakika 30 saniye ile üçüncülüğü elde etti. 21 Km etabında kadınlarda ise ilk üçe giren isimler Dilan Akay, Fatma Arık ve Nevin Şahin'den oluştu. 5 kilometre koşuda da erkeklerde İsmail Akbaba birinci (20 dakika 50 saniye), Ekrem Yıldırım ikinci (20.55), Selim Zx üçüncü (21.40) geldi. Bu kategoride kadınlarda ise Begüm Çağlaroğlu birincilik (25.59), Gülhan Avcı ikincilik (27.26), Ahsen Eroğlu da üçüncülük (27.51) kürsüsüne çıktı. 10 kilometre koşuda erkeklerde Bedri Şimşek birinciliği (30 dakika 38 saniye), Mehmet Aydıngöl ikinciliği (31.36), Fatih Can da üçüncülüğü (33.58) kazandı. Bu kategoride kadınlarda ise Sinem Biryoti birinci (37.36), Selin Mert ikinci (37.40), Eileen Aydınlar (37.47) üçüncü oldu.