İlçe Tarım Müdürlüğü’nün ve Selçuklu yatırımcıların talebi doğrultusunda Kırsal Kalkınma Programı 12. Etap destekleri hakkında İzmir İl Tarım Müdürlüğü tarafından bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Efes Tiyatro Salonu’nda yapılan toplantıya danışmanlık firmaları ve yatırım yapmayı düşünen yatırımcılar katıldı. İzmir’in de yararlanacağı destek kapsamında kırsal kalkınmaya yönelik yeni yatırımlar, kırsal turizm,  devam etmekte olan tesislerin tamamlanması ve kapasite artırmaya yönelik faaliyetleri içeriyor.

İlçe Tarım Müdürü  Mustafa Acargil yaptığı konuşmada 11 Aralık tarihinde sona erecek Kırsal Kalkınma Programı başvuruları için Selçuk’tan daha fazla proje gitmesini beklediklerini söyledi. Bakanlık tarafından bu programda 30 bin TL’den 1.5 Milyon TL’ye kadar destek verilen projelerde Bakanlık tarafından %50 hibe verildiğini söyleyen Acargil, bu programla ilgili bilgi almak isteyenlerin Müdürlüğe gelerek ya da Bakanlığın sayfasından bilgi alabileceklerini söyledi.

İl Tarım Müdürlüğü tarafından yapılan sunumun ardından soru cevap bölümüne geçildi.

HİBE PROGRAMI HAKKINDA DETALI BİLGİYE AŞAĞIDAKİ LİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ.

PROGRAM NELERİ VE HANGİ İLLERİ KAPSIYOR?

Kırsal kalkınma Programı 12. Etabı Adana, Adıyaman, Antalya, Artvin, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Hakkari, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Muğla, Niğde, Rize, Sakarya, Siirt, Sinop, Tekirdağ, Tunceli, Zonguldak, Bayburt, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye ve Düzce illerini kapsamakta olup,  bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, su ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, soğuk hava deposu, çelik silo, hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, yenilenebilir enerji kullanan yeni sera,yenilenebilir enerji üretim tesisleri, tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar, kırsal ekonomik alt yapı yatırım konularından; kırsal turizm, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, el sanatları ve katma değerli ürünler, bilişim sistemleri ve eğitimi yatırımlarına destek verilecek.  Program kapsamında yatırım tutarları ise yeni tesis olan başvurularda 2 milyon Türk Lirası, yatırım niteliği kapasite artırımı veya teknoloji yenileme olan başvurularda 1 milyon 500 bin Türk Lirası, yatırım niteliği tamamlama olan başvurularda ise 1 milyon 750 bin Türk Lirası olarak bildirildi.