Kore ve Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla yürütülen "Anadolu Odise" programı kapsamında Kore Büyükelçiliği ve beraberinde bulunan 35 kişilik heyet UNESCO Kenti Selçuk’a geldi.
Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği ile Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle Türkiye-Kore İlişkilerinin 60. Yılı sebebiyle düzenlenen etkinlik kapsamında Efes Arkeoloji Müzesi’nde bir toplantı düzenlendi. Toplantı öncesinde katılımcı heyet Efes Antik Kenti’ni gezdi.
Efes Arkeoloji Müzesi’nde düzenlenen etkinliğe Selçuk Kaymakam Vekili Dr. Hasan Tanrıseven, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, Efes Arkeoloji Müzesi Müdürü Cengiz Topal, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Kentin tarihi ve kültürel miras değerleri tanıtıldı. Selçuk ve Efes tarihi ile müze hakkında bilgiler verildi. Heyette bulunan Koreli akademisyenlerinde sunum yaptığı etkinlikte Kore-Türkiye arasındaki köklü tarihsel bağ ve dostluğa vurgu yapıldı. Etkinlik sonunda Koreli heyet Efes Arkeoloji Müzesini gezerek müze önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
16 Temmuz tarihinde başlayan Anadolu Odise etkinliği 25 Temmuz’da sona erecek.