Geçtiğimiz yıl kurulan Selçuk Aşçılar Derneği Selçuk’un yöresel lezzetlerini tanıttı. Çarşı içinde Gurme Restoranda düzenlenen etkinlikte derneğe kayıtlı aşçılar Selçuk Efes yöresine ait yöresel yemek ve tatlılardan oluşan lezzetlerini yaparak beğeniye sundular.

Tane Efes ve Değirmenboğazı zeytinyağı markalarının sponsor olduğu ve Selçuk Ticaret Odası’nın desteklediği etkinliğe Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı ve Selçuklular katıldı. Ulusal basının ilgi gösterdiği etkinliği düzenleyen Selçuk Profesyonel Aşçılar ve Gastronomi Derneği Başkanı Musa Taşkın “Birçok medeniyetin buluşma noktası olan Selçuk’ta yemek kültürü birçok kültürün harmanlanmasından oluşuyor. Selçuk’un yöresel mutfağının zenginliklerini tanıtmak için düzenlediğimiz bu etkinlik bir başlangıçtı. Bu eşsiz lezzetleri tanıtmak ve mutfağımızı yaşatarak gelecek nesillere taşımak en önemli amacımız. Bize destek olan firma ve kurumlara çok teşekkür ediyoruz” dedi. Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu yaptığı açıklamada “kentimizin turizm niteliğini yükseltmek için mutfak sanatlarımızı daha iyi tanıtmak ve pazarlamak zorundayız. Bunun için doğru bir etkinlik yapan Selçuk Aşçılar Derneğimize teşekkür ederiz” dedi.