Slovakya’nın Türkiye’deki fahri konsolosları Selçuk’ta bir araya geldi. Slovakya Büyükelçisi Anna Turenicova başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu katıldı.

Slovakya Büyükelçiliği tarafından Palm Wings Ephesus Hotel’de düzenlenen Slovakya fahri konsolosları toplantısında konuşan Slovakya Büyükelçisi Anna Turenicova, Türkiye’de görev yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek Slovakya-Türkiye ilişkilerinin her geçen gün iyiye gittiğini söyledi. Turenicova, Slovakların Türkleri kadim dostları olarak gördüklerinin altını çizdi. Çok sayıda işadamının katıldığı toplantıda iki ülke arasında ticari fırsatlar değerlendirildi.

Selçuk Emniyet Müdürü Adem Köpük, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Slovakya Kuşadası Fahri Konsolosu Tevfik Bağcı’nın da katıldığı tanışma toplantısında Türkiye-Slovakya ticari ilişkileri görüşüldü.