Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Bakanlar, Milletvekilleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve kongre üyelerinin katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi. TOBB 75. Genel Kurulu’na Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu ve Genel Sekreter Filiz Acargil katıldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu genel kurul konuşmasında “birliğimiz ebedi, gündemimiz ekonomi’ temasına vurgu yaparak, iş dünyasının önümüzdeki süreçte gündemin ekonomi olmasını isteyerek, hiçbir engel, aşamayacağımız kadar büyük, hiçbir duvar yıkamayacağımız kadar güçlü değil. Gün, elbirliğiyle ayağa kalkıp koşma günü” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Ahiliğin ve lonca teşkilatının bugünkü mirasçısı olan TOBB'un en başından beri hep birlikte çalıştıkları, yol yürüdükleri bir kuruluş olduğunu aktaran Erdoğan, ekonomi başta olmak üzere ülkenin geleceğine ilişkin hemen her konuda iş dünyasıyla istişareye özel önem verdiklerini söyledi.