Selçuk Ticaret Odası Karadeniz ve Akdeniz seyahat acentalarını ağırladı. İzmir programı kapsamında Selçuk’a gelen acenteler Selçuk Ticaret Odası tarafından haftasonu öğle yemeğinde ağırlandılar. TÜRSAB tarafından organize edilen İzmir destinasyonu tanıtım turları projesinin bir parçası olarak Karadeniz ve Akdeniz bölgelerinde faaliyet gösteren 300'ün üzerinde seyahat acentesi temsilcileri 4 gün boyunca İzmir'in tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Etkinlik kapsamında İzmir'e gelen acente temsilcileri kent merkezi, Çeşme, Alaçatı, Şirince, Selçuk, Ödemiş ve Urla'daki turistlik bölgeleri dolaştı. Acente işletmecisi Bülent Erdoğan, organizasyon sayesinde bölgenin bilmedikleri yerlerini görme imkanı bulduklarını söyledi. Gezinin yeni destinasyonlar oluşturmak için güzel bir fırsat olduğunu aktaran Erdoğan İzmir’i bölge olarak daha iyi tanıma imkanı bulduklarını söyledi.

Bir diğer işletmeci de “destinasyonları tanımadan o bölgeye tur düzenlemek çok yanlış. Biz İzmir’i hiç bilmediğimiz yönleriyle tanıma imkanı bulduk. Şimdiden hem iç turizme hem de dış turizme yönelik İzmir turlarını kafamızda şekillendirmeye başladık” ifadelerini kullandı.

TÜRSAB Ege Bölge Başkanı Tolga Gencer de tamamıyla İzmir'i içine alan bir destinasyonun ihtiyaç olduğunu belirtti. Gencer, "Kapadokya, GAP, İstanbul, Antalya-Fethiye, Karadeniz destinasyon turları var ancak İzmir turu diye bir şey yok. Önce iç turizmde harekete geçip yerli turiste yönelik bir İzmir destinasyonu hazırlıyoruz." dedi. Oda Başkanı Koray Yolcu TURSAB tarafından düzenlenen etkinliğin çok doğru bir proje olduğunu belirterek Selçuk kentinin her anlamda İzmir turizminin en önemli aktörü olduğuna dikkat çekti. Acenteler tarafından düzenlenen İzmir turlarında Selçuk bölümüne daha uzun yer vermelerinin konukların memnuniyetlerini artıracağı vurgusunu yaptı.