Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksekokulunda, 2021 yılı sonunda açılışı yapılan Gıda Teknolojisi Programı Laboratuvarı ve çalışmaları hakkında sektör paydaşları ve temsilcilerin de katıldığı bir değerlendirme toplantısı yapıldı.
Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Profesör Doktor Hasan Murat Tanarslan, Efes Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Zeynel Bakıcı, Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdallı ve İlçe Tarım Müdürü Mustafa Acargil ile sektör temsilcilerinin katıldığı toplantıda ithalat ve ihracat resmî analizleri ile TÜRKAK akreditasyonu gelişmeleri öncelikli konular olarak ele alınırken Efes Gıda Laboratuvarının akreditasyon sürecinin tamamlanmak üzere olduğu belirtildi. Efes Gıda Laboratuvarının çalışması sonucu aktif gıda sektörünün elde edeceği kazanımlar vurgulandı.
Oda Başkanımız Koray Yolcu toplantıda yaptığı konuşmada bölgenin en büyük gıda laboratuvarını ilçemize kazandıran üniversite yönetimine ve Efes MYO müdürü ile yüksekokulun gıda bölümü öğretim görevlilerine teşekkür ederek, üniversite reel sektör işbirliğinin önemli bir kilometre taşı olacağına inandığını belirtti. STO Başkanı Yolcu bu bilimsel ölçümlerin ilçemizde yapılmasının bölge ve ülke ekonomisi için önemine değinerek “ Efes Gıda Laboratuvarının kentimizin tarım, turizm sektörlerine ciddi katkı sağlayacağını özellikle kırsal turizm ve gastronomi alanlarında da ilçemizin gelişmesine çok önemli değer katacağını düşünüyorum” dedi.
Toplantıda ayrıca Efes Gıda Laboratuvarında özel sektörün ihtiyaç duyduğu analiz başvurularının Dokuz Eylül Üniversitesi Lab Yönetim Sistem üzerinden yapılabileceği, sistemin bireysel ve kurumsal erişime açıldığı belirtildi.