Ticaret Odası tarafından geçtiğimiz ay duyurusu yapılarak başvuruları alınan İnsan Kaynakları Uzmanlığı Eğitimi geçtiğimiz hafta sonu Selçuk Turizm Meslek Lisesi Uygulama Otelinde İzhan Danışmanlık Şirketi tarafından verildi. Kamu ve özel kuruluşlara İnsan kaynakları danışmanlığı veren İzhan Danışmanlık Şirketinin sahibi uzman eğitmen Mehmet İzhan tarafından verilen eğitime özel şirket çalışanlarının insan kaynakları yöneticileri, insan kaynakları uzmanı olmak isteyenler, yeni mezun iş arayışında olanlar katıldı.

İnsan kaynaklarının kurumlarda kritik öneme sahip olduğuna dikkat çeken Mehmet İzhan, ik yönetiminin stratejik planlaması, ik yönetiminde seçme ve yerleştirmenin önemi, mülakat teknikleri, işe alımda uygulanan testler, performans yönetim teknikleri gibi ana başlıkların anlatıldığı eğitimde çeşitli uygulamalar yapıldı. Bordro hazırlama, puantaj ve fazla çalışma hesaplarına dair pratik çalışmalar yapıldı. Haftasonu süren eğitimin ardından katılımcılara sertifikaları verildi.

STO Genel Sekreteri Filiz Acargil bu eğitimi kurumsallıkta çok önemli olan insan kaynakları yönetimine dikkat çekmek için düzenlediklerini ve Oda üyelerinin bu alandaki ihtiyaçlarını karşılamayı amaçladıklarını belirtti. Eğitimi veren Mehmet İzhan ise bu eğitimi İzhan Danışmanlık olarak devamlı olarak verdiklerini söyleyerek, insan kaynakları alanında kariyer hedefi olan kişilerin mutlaka bu eğitimleri almalarını önerdi.