Kore Dışişleri Bakanlığı tarafından yürütülen Kore Ulusal Diplomasi Akademisi projesi kapsamında ülkemize gelen Kore’nin üst düzey bürokratlarından oluşan heyeti Efes Müzesinde ağırladık.
UNESCO listesindeki kentimizin turizm potansiyelini ve işbirliği imkânlarını karşılıklı konuşmak için gelen konuk heyeti Yönetim Kurulu Başkanımız Koray Yolcu, Yönetim kurulu üyemiz Ümit Yolcu, Meclis üyemiz Hasan Fahri Ilısu ile Genel Sekreterimiz Berrin Dereli karşıladı. Ziyaret programında Efes Müzesi yardımcısı Lale Pancar ve Turizm Danışma Bürosu mütercim tercümanı Furkan Buğrahan Uysal da katıldı.
Türkiye ile kültürel, ekonomik ve turistik alanlarda olası işbirliği alanlarını geliştirmek amacıyla gelen konuk heyete ilçemizin turizm ve kültürel değerlerini anlattık. Turizm başta olmak üzere ilçemizin ekonomik ve ticari potansiyeli ile gelişmeye açık alanlarını tanıttık.
Covid19 sonrası dönemde Kore ve Türkiye arasında tanışma ve işbirliği fırsatı aramak için geldiklerini belirten Kore Ulusal Diplomasi Akademisi profesörü Kim Dong Suk turizm pazarlaması alanında ortak işbirliği yapmak ve ülkenizi daha yakından tanımak için birçok kurumumuzun üst düzey temsilcileriyle birlikte sizi ziyaret etmek istedik” dedi.
Müze Müdür yardımcısı Lale Pancar'ın UNESCO Efes Alan Yönetimi hakkında bilgi verdiği toplantının sonunda Oda Başkanımız Koray Yolcu konuk heyete kentimizin simgesi Artemis Heykeli hediye etti.