Odamız meclis ve komite üyelerinin belirleneceği seçim 2 Ekim 2022 Pazar günü Selçuk Şehit Er Mehmet Yüce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilecek.
5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Oda Borsalar Kanunu'nun 84'üncü maddesi gereğince Ekim/Kasım aylarında yapılması gereken seçim için takvim belirlendi. Odamız üyeleri 4 yıl aranın ardından 2 Ekim'de sandık başına gidecek. Seçimlerde Oşahıs işletmeleri TC kimlikleriyle, sermaye şirketlerinin yetkilileri ise Ticaret Sicil Müdürlüğümüzden alacakları yetki belgeleriyle oy kullanabilecekler.
Sabah 09.00'da başlayacak seçim 17.00'de sona erecek. Seçimde meclis asil ve yedek üyeleri belirlenecek. Meclis üyelerinin seçiminin ardından yapılacak seçimde ise meclis başkanı, yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu ve disiplin kurulu üyeleri belirlenecek.
Mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Koray Yolcu, aynı ekiple Selçuk ticaret hayatına hizmet etmeye aday olduğunu belirterek ilçenin en büyük sivil toplum kuruluşu ve meslek örgütü olan Ticaret Odası çatısı altında Selçuk ve İzmir için çalışmaya devam etmek istediklerini söyledi.
1989 yılının haziran ayında kurulan yolculuğun bugünlere taşınmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Koray Yolcu o günden bugüne Selçukun ekonominde ve gelişmesinde bir tek taş koyan, emek veren , insanımızın refahını artıran herkese minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Göreve geldikleri günden bugüne yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyelerinin maaş, oturum ve huzur hakkı adı altında hiçbir ücret almadan çalıştıklarını, Oda çalışanlarının da uyum ve özverili çalışmalarıyla durmadan hizmet üretme gayretinde olduklarını ve Ticaret Odasının akredisyon sürecini tamamlayarak beş yıldızlı bir oda haline getirdiklerini belirten Yolcu, “önceki dönemde kentimize çok yakışacak bir hizmet binası yapmak için kolları sıvamıştık. Yeni dönemde ise hizmet binamızı tamamlayarak hep birlikte binamızın açılışını yapacağız” dedi.
Selçuk’un ticaret hacminin büyümesi için elinde çok büyük fırsatlar olduğunu değerlendiren Başkan Yolcu bu olağanüstü kenti, insanımızın ortak refahına hizmet eder noktaya çekmek için çalışıyoruz. Selçuğumuzun gelecek vizyonunda bölgenin turizm ve tarımında söz ve karar sahibi bir ilçe olmak var. Selçuk Ticaret Odası olarak bizim asli görevimiz arasında, ilçemizin bugününe ilişkin çalışmalar yaparken, geleceğimizi de konuşmak yer alıyor. Selçuk Ticaret Odası yeni dönemde turizm ve tarımda büyük atılımlar yapacağı inancıyla tüm üyelerimizi Selçuk’un bu önemli vizyonuna katkı koymaya davet ediyorum” dedi.