Selçuk Ticaret Odası Meclis Toplantısı Covid 19 pandemisi nedeniyle internet oturumuyla yapıldı. Meclis Başkanı Yusuf Dereli’nin açılış yaptığı toplantıda Dereli, salgın nedeniyle birçok sektörün ve işletmenin zor durumda olduğunu ve bunların tespiti ile ilgili kurum ve kuruluşlara iletilmesi için sürecin başından beri Odanın tüm organlarının seferber olduğunu belirtti.
Toplantı gündemini sıralayan Genel Sekreter Filiz Acargil bu süreçte Odanın çalışma saatlerinin değiştiğini ancak Odanın faaliyetleriyle bilgi paylaşımı ve danışmanlıklarının hiç durmadan devam ettiğinin altını çizdi. Oda Yönetim Kurulu Başkanı Koray Yolcu sürecin iş dünyasını nasıl etkilediği ve ilerleyen dönemde ekonomik ve sektörel tabloların nasıl ilerleyeceğine dair görüşlerini aktardı.
Pandeminin ilçemize ve ekonomiye etkilerinin görüşüldüğü ve sektörel bazda üyelerin yaşadığı sorunların tartışıldığı toplantıda sürecin başından beri Selçuk’ta sektör ve üyelerden gelen sorunların tespit edilerek Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başta olmak üzere ilgili yetkili mercilere aktarıldığını ve bunların çözümüne yönelik yapılan düzenlemelerin de anında Odanın web sitesi ve sosyal medya hesaplarında duyurulduğu söylendi.
Süreç boyunca ihtiyaç duyulan maske ve gıda yardımlarının Oda tarafından yapıldığını söyleyen Oda Başkanı Koray Yolcu Tarım Bakanlığı, Turizm Bakanlığı, TOBB, Kaymakamlık, Belediye ve Emniyetle sürekli temasta olduklarını aktardı. Oda Hizmet Binası inşaatının da gündeme alındığı toplantıda kaba inşaatın tamamlanmak üzere olduğu belirtildi.